Over ons
22041
page-template-default,page,page-id-22041,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Title Image

Over ons

Wij zijn Anouk Houben en Josje Jacobs, oprichters van Baby Academie Nederland. Naast deze passie, werken we samen als gedragstrainers binnen de Justitiële keten. Hierbij geven we trainingen die zich richten op het veranderen van probleem/delict gedrag.

Dit lijkt lang niet altijd zo makkelijk als gedacht, het kost veel tijd, oefening en energie.

Probeer zelf maar eens een vervelende gewoonte af te leren of van je onzekerheid af te komen.

We vroegen ons af, hoe kan dit gemakkelijker? Hoe kan dit gedrag worden voorkomen? Waar begin je dan eigenlijk?

Tegelijkertijd raakten we zelf zwanger (onze eerste kinderen zijn 1 dag na elkaar geboren). Begint het leggen van een goed fundament al in de baarmoeder? Welk gedrag is aangeleerd of aangeboren? Waar hebben we invloed op? Hier begon onze zoektocht.

We zijn ons gaan verdiepen middels opleiding en trainingen in pré- en perinatale psychologie, epigenetica, hechting, hormonale fysiologie van zwangerschap/geboorte etc. We ontdekten een scala aan evidence based informatie die niet bekend is bij het gros van de mensen. We weten allemaal dat voeding, beweging en een gezonde leefstijl belangrijk is voor een ongeboren kind. Maar weet je óók dat de emotionele staat van de moeder, haar gedachten en overtuigingen net zo veel invloed hebben op hoe een baby zich ontwikkeld? En dit ook levenslang doorwerkt?!

Omdat de periode in de baarmoeder, geboorte en de eerste tijd daarna voor een deel bepaald hoe gelukkig je later wordt, vinden wij dat deze informatie van essentieel belang is voor iedereen die zwanger wil worden, zwanger is of een baby heeft, omdat je als ouder ontzettend veel invloed hebt op deze processen.

Missie

Onze wens is dat dat babys zo ‘’vrij’’ mogelijk (zonder ballast) geboren gaan worden en daarbij veel liefde, warmte en verbinding mogen ervaren, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot vrije, krachtige en gelukkige kinderen en volwassenen.

Belangrijk hierbij is dat ouders ook lekker in hun vel zitten, zich krachtig voelen en vrij zijn van de patronen die ze niet willen doorgeven aan hun baby.

Om deze reden willen we ouders bewust maken van hun invloed op dit proces en hen helpen om vanuit kracht en verbinding zwanger te worden, zwanger te zijn, te bevallen tot aan de eerste 1000 dagen van het leven van hun baby.

Anouk

In 2016 is mijn oudste zoon geboren, een prachtig mooie gebeurtenis maar ook een hele heftige.

De hele bevalling liep anders dan ik had verwacht. Aangezien ik het graag ‘goed’ wilde doen heb ik me uitvoerig voorbereid. Ik heb boeken gelezen, de training hypnobirthing gevolgd, en natuurlijk niet te vergeten aan zwangerschapsyoga gedaan. Ik had vertrouwen in de aankomende bevalling en in mijn nieuwe rol als moeder. Mijn bevalling verliep in begin volgens het boekje maar eindigde uiteindelijk in een spoedkeizersnede. Er was niets waar ik invloed op had en kon me alleen maar laten leiden door mijn gevoel en omgeving.

Ik had mijn zoon zó graag een andere start gegund, en mezelf ook.

Mijn tweede zoon is 2 jaar later geboren en vanuit mijn eerste ervaring wilde ik graag een natuurlijke bevalling omdat dit in mijn ogen en vanuit die van mijn omgeving… het beste zou zijn. Ik was onzeker en bang. Tot ik besloot vanuit de informatie die voorhanden was mezelf de vraag te stellen; Maak ik nu een keuze vanuit angst? Of vanuit vertrouwen? Wat heb ik nodig om me goed te voelen? Wat geeft mij kracht?

Uiteindelijk is ook mijn tweede zoon geboren met een keizersnede, echter was dit een bewuste keuze die ik vol vertrouwen heb gemaakt waardoor ik nu terugkijk op een prachtig mooie ervaring.

Ik ben ervan overtuigd dat het niet enkel gaat om wat je allemaal weet over zwanger zijn en geboorte, of om welke keuze je maakt. Het gaat met name om met welk gevoel je deze keuze maakt. Jij bepaalt wat voor jou goed is, ongeacht wat. De omstandigheden kun je vaak niet veranderen.

Op je eigen gevoel, houding en gedrag heb je wel invloed. Ik gun iedere ouder dat ze durven te vertrouwen op hun eigen gevoel en van daaruit positief terug kunnen kijken op de geboorte van hun kind.

Josje

Mijn naam is Josje Jacobs 30+ 40-. In 2016 werd ik voor het eerst moeder. Ik dacht op dat moment dat alles prima verliep, tot ik nu terugkijk en zie hoe onzeker ik eigenlijk was. Ik wilde het zó graag goed doen! Hierdoor besteedde ik veel tijd aan een goede voorbereiding, maar miste ik waar het écht om draaide, mezelf krachtig en goed voelen!

Toen ik me ging verdiepen in de pré-perinatale psychologie, hechting, epi-genetica en meer, ging er een wereld voor me open! Ik zag dat mijn eigen onzekerheid/stress en onwetendheid op verschillende gebieden nog wel eens een grotere impact op mijn kinderen zou kunnen hebben dan me lief was..

Gelukkig zit onze kracht in het leggen van verbanden op mentaal en emotioneel gebied door nét even dat laagje dieper te kijken. Dit hielp mij om meer zicht te krijgen in mijn eigen processen. Waar komt mijn gedrag vandaan? waarom voel ik de dingen zoals ik ze voel? wat wil ik doorgeven aan mijn kinderen? wat juist niet en hóe kom ik daar vanaf?! Dit zijn allemaal vragen waarop ik ondertussen antwoord heb gekregen.

Door de kennis, inzichten, praktische handvatten die heb gekregen en keuzes die ik heb gemaakt, kan ik vol overtuiging zeggen dat ik een relaxte, liefdevolle, empathische moeder ben die zorgt voor verbinding, liefdevol kan begrenzen en mijn kinderen zie als volwaardig lid van ons gezin met een eigen stem (hoe klein ze ook zijn).

En ja….ook ik ben geregeld gefrustreerd verlies wel eens mijn geduld, trek het af en toe niet meer met de slapeloze nachten, 2 pittige peuters en een zwangerschap…maar hé…ik ben ook gewoon een mens. Juist door deze emoties te hebben en te laten zien hoe je hiermee omgaat met respect voor jezelf én je kinderen is de beste leerschool!

Hopelijk zien we je snel via één van onze trainingen of masterclass! Zodat we alle kennis, ervaringen en praktische tips met je kunnen delen.